Ναι από τον FDA για τρίτη δόση εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους

Έγκριση για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων. Το ναι από τον FDA αφορά σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, για τους οποίους οι δυο δόσεις ενδέχεται να μην παρέχουν την απαραίτητη προστασία κι έχουν κάνει το εμβόλιο της Moderna και των Pfizer/BionTech

«Πρέπει να το κάνουμε άμεσα για τους ανοσοκατεσταλμένους», είχε δηλώσει νωρίτερα ο διακεκριμένος καθηγητής Δρ. Άντονι Φάουτσι στο CBS.

Ο FDA τροποποίησε τις άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης και για τα δύο εμβόλια, «για να επιτρέψει τη χορήγηση μιας πρόσθετης δόσης σε ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα. Πιο συγκεκριμένα, η τρίτη ενισχυτική δόση θα χορηγηθεί σε δέκτες μοσχευμάτων στερεών οργάνων ή σε εκείνους που έχουν διαγνωστεί με καταστάσεις, που θεωρούνται ότι έχουν ισοδύναμο επίπεδο ανοσοκαταστολής», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Σειρά έχει τώρα το CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), καθώς πρέπει να εκδώσει σύσταση για τη χορήγηση τρίτης δόσης, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Η αρμόδια Συμβουλευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα, ώστε να συζητήσει το θέμα και να δώσει τις κατάλληλες κατευθύνσεις στο CDC.

Σημειώνεται πως, περίπου το 3% των Αμερικανών ενηλίκων έχουν ανοσολογική ανεπάρκεια, ωστόσο αντιπροσωπεύουν, σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, το 44% των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω Covid, παρά το γεγονός πως έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Στη χώρα μας, εάν αποφασιστεί να γίνει και 3η δόση, προτεραιότητα έχουν συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων από τους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη και Θάνο Δημόπουλο.

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» Γώγου: Διπλασιάστηκαν μέσα σε 20 ημέρες οι εισαγωγές

Παράταση των περιοριστικων μέτρων σε Ζάκυνθο και Χανιά

Είναι βασικά στη μεσογειακή διατροφή και τα λατρεύουμε, τι είναι;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.