Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Κρήτη- προς lockdown οδεύει το Ηράκλειο

Προβληματισμό προκαλεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με επιβαρυμένο ιικό φορτίο, αλλά και για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα , ενόψει και του εορτασμού του 15Αυγουστου.

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αρχών για την συνεχιζόμενη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, στην Κρήτη.

Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στο νησί, εν μέσω και τουριστικής περιόδου είναι μεγάλη, με τα συνολικά κρούσματα να φτάνουν το τελευταίο 24ωρο στα 440.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, στο Ηράκλειο καταγράφηκαν 214 νέα κρούσματα, στα Χανιά 145, στο Λασίθι 30 και στο Ρέθυμνο 51.

«Καμπανάκι» Τζανάκη

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στο Ηράκλειο έχει επιδεινωθεί επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χθες καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στο νομό με 214 κρούσματα, δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης. Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου  προειδοποιώντας ότι οι ΜΕΘ στην Κρήτη, έχουν γεμίσει και πως θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο.

«Στην Κρήτη, σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, είναι καλυμμένο το 90% των κλινών που μπορούμε να αναπτύξουμε για κλίνες Covid-19 στο νησί. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Κρήτη θα ζήσουμε εικόνες που είχαμε στο Μπέργκαμο, δεν θα έχουμε που να βάλουμε τους διασωληνωμένους. Στο ΠΑΓΝΗ μπορούμε να αναπτύξουμε 80-90 κλίνες.

Έχουμε τρία επίπεδα και αυτήν την στιγμή έχουμε αναπτύξει τρίτη κλινική Covid-19, που δεν είχαμε ανοίξει σε προηγούμενα κύματα», σημείωσε, στη δημόσια τηλέοραση ο καθηγητής αναφερόμενος στη δραματική κατάσταση στο νησί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Healthstories, η απόφαση έχει ληφθεί και αναμένεται στο νομό Ηρακλείου, να επιβληθούν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας: Από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Διαβάστε επίσης

Η πορεία της COVID-19 στη χώρα – 6+1 επισημάνσεις

Ηράκλειο: Έκλεισε κατασκήνωση με 750 παιδιά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Έρευνα του ΕΚΠΑ: Έτσι μπορούν να ανιχνευθούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.