Η πορεία της COVID-19 στη χώρα – 6+1 επισημάνσεις

Μπορεί οι φωτιές να έβαλαν – και πώς αλλιώς – σε δεύτερο πλάνο τα της COVID-19 προς ώρας, όμως η λοίμωξη παραμένει εδώ και είναι έκδηλη η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι τον 15Αύγουστο, οπότε αναμένεται να εκδράμουν περισσότεροι πολίτες.

Η COVID-19 συνεχίζει την πορεία της, οπότε ας συνοψίσουμε τι ισχύει στη χώρα μας αυτή τη στιγμή.

  • Οι… χαμηλές πτήσεις, που συνεχίζουν οι εμβολιασμοί, όπως κι αν ερμηνεύονται από το κυβερνητικό επιτελείο, δεν παύουν να μας κάνουν να βλέπουμε «με το κιάλι» την πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, που – να θυμίσουμε – λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού SARS- CoV-2 απαιτεί μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθημερινά οι πρώτες δόσεις του εμβολίου δεν ξεπερνούν τις 15.000. Πλήρη εμβολιαστική κάλυψη έχει μόλις το 63% του ενήλικου πληθυσμού.
  • Την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι διπλασιάστηκαν τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Για ένα ακόμη 24ωρο οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση – ο μέσος όρος τους ξεπερνά τις 200 εισαγωγές την ημέρα.
  • Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Ρόδος έχουν τα περισσότερα κρούσματα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, 9 Αυγούστου. Συνολικά στην Αττική καταγράφηκε ένα στα τέσσερα νέα κρούσματα. Στα 440 ανήλθαν τα νέα κρούσματα στην Κρήτη (από 321 προχθές), στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα 217. Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και η Ρόδος.
  • Μέχρι τώρα οι επιπλοκές της COVID-19 ενοχοποιούνται για 13.097 θανάτους.
  • Η αγωνία κορυφώνεται ενόψει της μεγάλης εξόδου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πολύ, δε, περισσότερο που πολλοί πολίτες καταγγέλλουν τους πλημμελείς ελέγχους στα χαρτιά, που απαιτούνται, για να ταξιδέψει κάποιος.
  • Θα αναρωτηθεί κάποιος – και εύλογα. Κι από Σεπτέμβριο τι; Σε λίγες μέρες, εκτός απροόπτου, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα ανακοινώσει την απόφαση για την τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου σε συγκεκριμένες
    ομάδες πολιτών, όπως είναι, για παράδειγμα, οι λεγόμενοι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς. Η απόφαση θα υλοποιηθεί από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Πάντως αναφορικά με την τρίτη δόση, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι «είναι πολύ πρώιμο να επιβεβαιώσουμε αν και πότε θα χρειαστεί μια ενισχυτική δόση εμβολίων κατά της COVID-19, επειδή δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία από τις εμβολιαστικές εκστρατείες και τις μελέτες, που είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να καταλάβουμε πόσο θα κρατήσει η προστασία από τα εμβόλια».

ΠΗΓΗ mononews

Οι πιο άβολες στιγμές στο σεξ και πώς να τις χειριστείτε

ΗΠΑ: Ολοένα και περισσότερα παιδιά μολύνονται από το στέλεχος Δέλτα – 72.000 κρούσματα σε μία εβδομάδα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.