Μετάλλαξη Δέλτα: Πιθανόν να προκαλεί πιο σοβαρή νόσο

Τρεις διαφορετικές μελέτες δείχνουν ότι η μετάλλαξη δλέτα μπορεί να προκαλεί πιο σοβαρή COVID-19 σε σχέση με τις άλλες μεταλλάξεις.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προειδοποίησαν ότι η Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και τώρα κυριαρχεί παγκοσμίως, είναι «πιθανότατα πιο σοβαρή» από τις προηγούμενες εκδόσεις του ιού, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ο οργανισμός επικαλέστηκε τις έρευνες που έγιναν στον Καναδά, τη Σιγκαπούρη και τη Σκωτία. Οι έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που μολύνθηκαν με την παραλλαγή αυτή ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν.

Μιλώντας στο Reuters, ειδικοί είπαν ότι τα τρία έγγραφα υποδηλώνουν μεγαλύτερο κίνδυνο από την παραλλαγή, αλλά τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη είναι περιορισμένα και τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη αναθεωρηθεί από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες.

Οι γιατροί που νοσηλεύουν ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από την Δέλτα, κάνουν λόγο για ταχύτερη εμφάνιση συμπτωμάτων και σε πολλές περιοχές συνολική αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων.

Χρειάζεται περισσότερη μελέτη

Ωστόσο, τονίζεται ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων μεγαλύτερου αριθμού ατόμων σε επιδημιολογικές έρευνες για να διαπιστωθεί εάν μια παραλλαγή προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια.

Επιπλέον, είναι πιθανό ότι ο ταχύτατος ρυθμός μετάδοσης της Δέλτα συμβάλλει επίσης σε μεγαλύτερο αριθμό σοβαρών κρουσμάτων που φτάνουν στα νοσοκομεία, εκτιμούν οι ειδικοί.

Η Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά και πολύ πιο μεταδοτική από το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη, σύμφωνα με την έκθεση του CDC.

Στη μελέτη της Σκωτίας τονίζεται ότι η Δέλτα διπλασίασε κατά προσέγγιση τον κίνδυνο νοσηλείας σε σύγκριση με μια προηγούμενη μετάλλαξη.

Η έρευνα στην Κίνα αναφέρει ότι η παραλλαγή Δέλτα αναπαράγεται πολύ πιο γρήγορα και δημιουργεί 1.000 φορές μεγαλύτερο ιικό φορτίο στο σώμα σε σύγκριση με το αρχικό στέλεχος.

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Αύξηση στις εισαγωγές εγκύων στα νοσοκομεία – Πλήττονται περισσότερο από τη μετάλλαξη Δέλτα

Άσκηση και καύσωνας – Τι είναι η ασκησιογενής θερμοπληξία

Λίγες οι πιθανότητες να κολλήσει ο κορονοϊός από τα χρήματα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.