Σαν την ιλαρά και την ανεμοβλογιά κολλάει η μετάλλαξη Δέλτα

Όσοι έχουν περάσει παιδικές αρρώστιες, θυμούνται ότι κόλλαγαν με το παραμικρό, πολύ εύκολα. Έτσι και η μετάλλαξη Δέλτα, κολλάει σαν την ιλαρά και την ανεμοβλογιά, λέει το CDC.

Η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε εσωτερικό έγγραφο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, στο οποίο αναφέρεται ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού SARS-Cov-2 φαίνεται να προκαλεί σοβαρότερη νόσηση και μεταδίδεται εξίσου εύκολα με την ανεμοβλογιά και με την ιλαρά.

Τη γνησιότητα του εγγράφου επιβεβαίωσε η επικεφαλής των CDC, Dr Ρόσελ Βαλένσκι.

Ουσιαστικά αυτό, που λέει το CDC, είναι ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ίσως μεταδίδουν την μετάλλαξη Δέλτα σε αντίστοιχα ποσοστά με τους ανεμβολίαστους.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν φωνάζουμε σαν τον ψεύτη βοσκό. Είναι σοβαρά τα πράγματα. Πρόκειται για έναν από τους πιο μεταδοτικούς ιούς που γνωρίζουμε, ανάμεσά τους την ιλαρά και την ανεμοβλογιά», είπε η Βαλένσκι στο CNN.

Εν αναμονή αλλαγής των συστάσεων

Τα CDC αναμένεται να δώσουν εντός της ημέρας στοιχεία, που θα υποστηρίζουν την απόφαση της Βαλένσκι να αλλάξει τις συστάσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους, με την εισήγηση της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους σε πλήρως εμβολιασμένους.

Η Βαλένσκι λέει ότι όλοι στα σχολεία, μαθητές, προσωπικό και επισκέπτες, θα πρέπει να φορούν διαρκώς μάσκες προστασίας. «Τα μέτρα, που χρειαζόμαστε για να θέσουμε την παραλλαγή Δέλτα υπό έλεγχο, είναι ακραία. Τα μέτρα, που χρειάζεστε, είναι ακραία», είπε.

Το εσωτερικό έγγραφο των CDC λέει ότι η Δέλτα είναι περίπου εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά, με κάθε μολυσμένο άτομο να μολύνει κατά μέσο όρο οκτώ με εννέα άλλα, όταν το αρχικό στέλεχος ήταν περίπου εξίσου μεταδοτικό με τον ιό του κοινού κρυολογήματος, με κάθε μολυσμένο άτομο να μεταδίδει τον ιό κατά μέσο όρο σε άλλα δύο.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι αν οι εμβολιασμένοι μολυνθούν, έχουν στους οργανισμούς τους σχεδόν ίδιο ιϊκό φορτίο με τους ανεμβολίαστους, άρα έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να μολύνουν άλλα άτομα, όπως οι ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα ιδανικά σνακ για τη θάλασσα – Τι μας προσφέρουν

Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τη μετάλλαξη Δέλτα στις διακοπές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.