Καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων της, ανακοίνωσε η Moderna

Η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεργαζόμενες εταιρείες στην παρασκευή του εμβολίου της κατά της Covid-19 εκτός ΗΠΑ αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις λόγω διαδικασιών εργαστηριακών δοκιμών που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, επιβραδύνοντας έτσι την προσφορά του εμβολίου σε ορισμένες αγορές.

Η ανακοίνωση της αμερικάνικης εταιρείας έρχεται καθώς αξιωματούχοι υγείας της Νότιας Κορέας δήλωσαν νωρίτερα σήμερα ότι η Moderna ανέβαλε για τον Αύγουστο την προγραμματισμένη για τα τέλη Ιουλίου αποστολή δόσεων του εμβολίου τους λόγω προβλημάτων εφοδιασμού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτή τη στιγμή δεν διατηρούμε απόθεμα ασφαλείας για να επιτρέψουμε την ταχύτερη διανομή εμβολίων, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουμε αποθέματα για να μετριάσουμε αυτούς τους τύπους ελλείψεων ή καθυστερήσεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Moderna.

Το ζήτημα που ανέφερε ότι αντιμετώπισε η αμερικανική φαρμακευτική έχει πλέον επιλυθεί, αλλά η καθυστέρηση θα οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμες προσαρμογές μέσα στις προσεχείς 2-4 εβδομάδες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Moderna και οι κατασκευάστριες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν αυτές τις ελλείψεις σε όλες τις χώρες που έχουν επηρεαστεί, είπε η αμερικάνικη φαρμακευτική χωρίς να αναφερθεί στις χώρες αυτές ονομαστικά ή στη σοβαρότητα του ζητήματος.

Διαβάστε επίσης

Γιατί η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για εμβολιασμούς των 12-15 ετών

Σπέρμα: Το επηρεάζουν ή όχι τα εμβόλια mRNA;

Γιατί μολύνονται από κορονοϊό και οι πλήρως εμβολιασμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.