Παιδιά άνω των 12 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους

Μέσα στον Αύγουστο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Αυτό αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Σκάι.

Περίπου 30.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών. Ο Υπουργός έκανε έκκληση στους άνω των 55 χρόνων να εμβολιαστούν έστω και με τη μία δόση, πριν από τον 15Αύγουστο.

Παιδιά άνω των 12 ετών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

«Ο 15Αύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή, στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι, για να είμαστε ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Ιδανικά πρέπει όσοι πάνε διακοπές να είναι εμβολιασμένοι πλήρως, αλλά ακόμη κι αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, τότε όσοι επιθυμούν να προστρέξουν να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση, όπως σημείωσε.

Τι γίνεται στα νοσοκομεία

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας σημείωσε πως το ΕΣΥ όπως άντεξε, θα αντέξει και απηύθυνε ξανά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου οι δυνάμεις του εθνικού συστήματος υγείας να αφοσιώνονται και σε άλλες ασθένειες.

«Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε, πως υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες», είπε.

«Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με την μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων, που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι κάτω του 10%», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης

Αυνανισμός: Παρά τρίχα γλίτωσε τον θάνατο 51χρονος, τι συνέβη

Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα, Δευτέρα, δωρεάν έλεγχο για Covid-19

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.