Β. Κικίλιας: Από 10 έως 50 ευρώ σε φαρμακοποιούς και γιατρούς για τον εμβολιασμό πολιτών

Τα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για τους εμβολιασμούς των πολιτών ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Open, τα κίνητρα έχουν ως εξής:

  • Φαρμακοποιοί και ιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού σε πολίτες με αμοιβή 10€ το ραντεβού
  • Από 3€ ανεβαίνει στα 20€ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό στο ιατρείο τους
  • Από 20€ ανεβαίνει στα 50€ η αμοιβή των ιατρών για κάθε εμβολιασμό κατάκοιτων συμπολιτών μας στα σπίτια τους.

Το πλαίσιο κινήτρων σε φαρμακοποιούς και γιατρούς είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νοσοκομείο Χαλκίδας το οποίο επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως ο γιατρός θα λαμβάνει 20 ευρώ για κάθε εμβολιασμό που κάνει στο ιατρείο του και εάν συμμετέχει στην καμπάνια των κατ’ οίκον εμβολιασμών θα λαμβάνει 50 ευρώ.

«Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας», είπε.

Σε ότι αφορά τους γιατρούς είπε: «από 3 ευρώ, θα δίνουμε 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτες μας στο σπίτι τους».

Διαβάστε επίσης

Healthsecrets – Όταν η φαρμακευτική πολιτική δεν πουλάει εν μέσω επιδημίας και θέρους

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στο ΕΣΥ: Πόσοι δεν έχουν εμβολιαστεί – Αντιδράσεις και παράπονα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.