Αυνανισμός: Παρά τρίχα γλίτωσε τον θάνατο 51χρονος, τι συνέβη

Σε μια σπάνια για τα ιατρικά δεδομένα περίπτωση, η αυτοϊκανοποίηση παραλίγο να επιφέρει τον θάνατο σε άνδρα 51ς ετών, ο οποίος γλίτωσε κυριολεκτικά παρά τρίχα.

Το περιστατικό συνέβη στην Ιαπωνία. Ο άνδρας, ο οποίος δεν είχε κάποια ερωτική σχέση, αυνανιζόταν συχνά μέσα στην ημέρα. Ωστόσο η προσφιλής του συνήθεια λίγο έλειψε να τον… στείλει, καθώς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ εκσπερμάτωνε.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εκσπερμάτιση αισθάνθηκε απίστευτα έντονο πονοκέφαλο και στη συνέχεια έκανε εμετό. Κατάφερε, παρόλα αυτά, να πάει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Nagoya City.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε χαμηλή αρτηριακή πίεση και ότι ήταν αποπροσανατολισμένος – σημάδια και τα δύο εγκεφαλικού.

Η αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκεφαλικό και συγκεκριμένα υποαραχνοειδή αιμορραγία – μια μορφή εγκεφαλικού, κατά την οποία παρατηρείται αιμορραγία στους γεμάτους υγρό χώρους του εγκεφάλου και που συνήθως παρατηρείται έπειτα από έντονη σωματική προσπάθεια. Είναι αρκετά συχνό σε άτομα ηλικίας από 45 έως 70 ετών.

Απίστευτο κι όμως αληθινό

Το απίστευτο περιστατικό δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Stroke and Cerebrovascular Diseases ο Dr Masahiro Oomura και οι συνεργάτες του. Έχει προκαλέσει προβληματισμό σε πλήθος επιστημόνων ανά τον κόσμο και αναμένεται να γίνει viral.

Ο 51χρονος ξεπέρασε τα προβλήματα μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας, οπότε πήρε εξιτήριο και γύρισε σπίτι του. Οι θεράποντες γιατροί ανέφεραν ότι βγήκε από το νοσοκομείο σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Dr Daniel Walsh από το νοσοκομείο του King’s College είπε στη Daily Mail ότι το ανεύρυσμα, που προκάλεσε το εγκεφαλικό του 51χρονου, θεωρείται ότι σχετίζεται με μια ξαφνική αύξηση στην αρτηριακή πίεση, που είναι κάτι χαρακτηριστικό στη σεξουαλική δραστηριότητα.

Όπως εξήγησε, οι σεξουαλικές δραστηριότητες κάθε είδους – συμπεριλαμβανομένου και του αυνανισμού – έχουν συνδεθεί με το 3,8%-14% των συνολικών περιπτώσεων υποαραχνοειδούς αιμορραγίας. Επιπλέον φάρμακα όπως το Viagra ή ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, κατά τη διάρκεια του σεξ, αυξάνουν τον κίνδυνο για τέτοιου είδους εγκεφαλικά.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τη μετάλλαξη Δέλτα στις διακοπές

5+1 σημεία στην κουζίνα μας που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

Οι τροφές που προστατεύουν το δέρμα όπως τα αντηλιακά – Δείτε ποιες είναι

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.