Μητσοτάκης: Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς – Αντιμέτωπη με πανδημία ανεμβολίαστων η Ελλάδα

Ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς «έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού» για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορονοϊού προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο επισκέφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέροντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και αύριο.

Αναφερόμενος, αρχικά, στην πανδημία είπε ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Delta και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων. «Το λέω αυτό διότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δυστυχώς οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ακόμα είναι συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν», τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημείωσε, έπειτα, πως σήμερα η χώρα ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατ. εμβολιασμών. «Πιστεύω ότι αν το λέγαμε αυτό πριν από 6 μήνες, όλοι θα θεωρούσαν ότι αυτός ο στόχος δεν θα ήταν εφικτός. Όμως τα καταφέραμε, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.