CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Σε «πανδημία των ανεμβολίαστων» εξελίσσεται το ξέσπασμα του κορονοϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, καθώς όπως σημείωσε, επιβαρύνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Αύξηση κρουσμάτων 70%

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, η Δρ. Rochelle Walensky ανέφερε ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αυξήθηκαν κατά 36%, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 26%. Σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι, είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οσυντονιστής του Λευκού Οίκου COVID-19, Jeff Zients, ο οποίος επανέλαβε,  ότι η πανδημία είναι «αυτή που απειλεί κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους».

Οπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης της COVID-19 σε κοινότητες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Τέσσερις πολιτείες αντιπροσώπευαν το 40% των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, με ένα στα πέντε να προέρχονται από τη Φλόριντα.

Διαβάστε επίσης

CDC: Κυρίαρχη είναι πλέον η μετάλλαξη Δέλτα στις ΗΠΑ

Ανεμβολίαστοι vs εμβολιασμένων: Ποιοι είναι λιγότερο μολυσματικοί

Τζανάκης: Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.