Τα επόμενα μέτρα – Υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών και σύσταση να εμβολιασθούν τα παιδιά άνω των 12 ετών

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι που δεν μπορεί πλέον να ανακοπεί με περιοριστικά μέτρα τύπου lockdown, οδηγεί σε άλλου είδους παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έναντι της covid-19.

Η χαλάρωση των μέτρων και η μετάλλαξη Δέλτα διαμορφώνουν το σκηνικό που τρομάζει τους επιστήμονες και που ήθελαν να αποφύγουν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά φαίνεται ότι από τη στιγμή που δεν λαμβάνονται πλέον οριζόντια μέτρα, η κατάσταση μπορεί να τεθεί γρήγορα εκτός ελέγχου αν δεν αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού.

Οι επαγγελματίες υγείας είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά ενώ σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, η επόμενη ομάδα επαγγελματιών για την οποία θα συζητηθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι οι εκπαιδευτικοί ακόμα και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές

Με στόχο μάλιστα να μη χαθεί άλλη μία σχολική και ακαδημαική χρονιά, όπως συνέβη με τις δύο προηγούμενες, στο τραπέζι των δύο Επιτροπών του υπουργείου Υγείας, δηλαδή της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Επιτροπής Εμβολιασμών, θα τεθούν τα εξής θέματα:

  • Υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών
  • Σύσταση εμβολιασμού για παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών
  • Μέτρα στα Πανεπιστήμια προκειμένου να ανοίξουν τα αμφιθέατρα αλλά μόνο για εμβολιασμένους φοιτητές. Οι υπόλοιποι που δεν θα είναι εμβολιασμένοι θα παρακολουθούν διαδικτυακά με όποια συνέπεια μπορεί να επιφέρει αυτός ο διαχωρισμός.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών έχει ήδη συζητήσει το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας άνω των 12 ετών, ακολουθώντας το παράδειγμα και πολλών άλλων χωρών που δίνουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν τα παιδιά των των Γυμνασίων και της τελευταίας τάξης του Δημοτικού.

Οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν αρκετά σύντομα έτσι ώστε να υπάρχει το περιθώριο να προλάβουν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Διαβάστε επίσης

Παραλλαγή «Έψιλον»: Ποια είναι η νέα αυτή μετάλλαξη και γιατί προβληματίζει τους επιστήμονες;

Νέες οδηγίες CDC – Δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των μαθητών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.