Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός αποτρέπει τη νοσηλεία σε ποσοστό που ξεπερνά 93%

Οι μεταλλάξεις που θα μεταδίδουν τα άτομα νεαρής ηλικίας στους ανεμβολίαστους θα καθορίσουν τα επόμενα επιδημικά κύματα. Αυτό υπογράμμισε, κατά την ενημέρωση για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου.

Μετάλλαξη Δέλτα

Αναφερόμενη στην Μετάλλαξη Δέλτα, σημείωσε ότι «ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι εμβολιασμένοι με μία δόση», καθώς η μία δόση παρέχει προστασία της τάξης του 33% έως 50%. Και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η μετάλλαξη Δέλτα, σημείωσε η κα Θεοδωρίδου,  είναι επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι είναι κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας.

Ο εμβολιασμός, όπως είπε, αποτρέπει νοσηλείες και βαριά νόσηση σε ποσοστό που ξεπερνά το 93% και σε μικρότερο ποσοστό να κολλήσει κάποιιος τη λοίμωξη. Μειώνει ιικό φορτίο και διασπορά, σημείωσε η καθηγήτρια.

Εμβολιασμός εφήβων

Για τον εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 ξεκαθάρισε πως ο κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι μικρός αλλά υπαρκτός όμως υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού και μετάδοσης σε μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευάλωτες στη νόσο.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού φρενάρει και αναστέλλει την δημιουργία και άλλων μεταλλάξεων, υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής  Εμβολιασμών κια πρόσθεσε πως «οι νεαρές ηλικίες καλούνται να προστατεύσουν και τους ευάλωτους και τους ανεμβολίαστους».

Διαβάστε επίσης 

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 15- 17 ετών

Επέκταση διάθεσης self-tests στα παιδιά 5 έως 11 ετών

Οι νέοι στο επίκεντρο της έξαρσης του κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.