Στις 19.00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για την πανδημία και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στις 19.00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Ήδη από το πρωί, γίνονται απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου με θέμα τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα, θα ανάψει  το πράσινο φως για την εκκίνηση του προγράμματος υποχρεωτικού εμβολιασμού. Οι πρώτοι στη λίστα των εμβολιασμών, είναι οι υγιειονομικοί και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές κλπ.

Έξαρση λόγω Δέλτα

Νωρίτερα και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη,  γνωστοποίησε ότι υπάρχει νέα έξαρση της πανδημίας σε περιοχές της χώρας, όπως η Αττική, η Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο. «Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στους νέους. Το 75% των νέων κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 34 ετών, ενώ ο κύριος όγκος εντοπίζεται στις ηλικίες 15 έως 24 ετών. Σε περιοχές με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων αφορά σε νέους 15 έως 19 ετών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Στην τελική ευθεία οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Α. Πελώνη – Δωρεάν self tests σε έφηβους λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Επέκταση διάθεσης self-tests στα παιδιά 5 έως 11 ετών

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.