Νέα κρούσματα κορονοϊού σε κατασκηνώσεις σε Αττική και Ηλεία σήμερα

Πολλαπλά είναι πλέον τα κρούσματα που καταγράφονται σε παιδικές κατασκηνώσεις ανά την Ελλάδα. Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν σε κατασκηνώσεις σε Καπανδρίτι, Χαλκιδική, Χανιά και Ηλεία, άλλα τουλάχιστον έξι καταγράφηκαν σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr.

Σε παιδιά και προσωπικό τα κρούσματα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα καταγράφηκαν τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.
Μόλις τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν, κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί, αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά, ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Τα μέτρα αυστηρά μεν, τα κρούσματα πολλά δε

Σημειωτέον ότι η κατασκηνωτική περίοδος άρχισε την Πέμπτη 1η Ιουλίου και μάλιστα τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα κατά την προσέλευση των κατασκηνωτών (παιδιών ηλικίας 6 έως και 16 ετών) οι οποίοι όφειλαν να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο και να παραδίδουν στον υπεύθυνο, αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid- test) που πραγματοποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών πριν από την προσέλευση.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων αυτών υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ, ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα, όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή (κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους) σε νέα rapid tests.
Επιπροσθέτως δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια γονέων οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης για να παραλάβουν ρούχα και αντικείμενα των κατασκηνωτών ή να τους παραδώσουν νέα.

Σε κατασκήνωση στην Ηλεία

Συναγερμός έχει σημάνει και σε κατασκήνωση στην Ηλεία, μετά την πληροφορία που υπήρξε για εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Όπως αναφέρει το ilialive.gr, έχουν εντοπιστεί δύο ή τρία κρούσματα σε παιδιά, τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα από την κατασκήνωση, ενώ υπήρξε και περιορισμός δράσεων και απολυμάνσεις σε χώρους της.
Χθες μάλιστα κάποιοι γονείς επέλεξαν να πάρουν τα παιδιά τους λίγο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.