Ο Όμιλος Θεοχαράκη η πρώτη επιχείρηση που προχωρά σε παύση πληρωμών στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους

Επιστολή στους εργαζόμενους του ομίλου απέστειλε ο όμιλος Νικ. Ι. Θεοχαράκης, με την οποία ενημερώνει για τα νέα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ, στο πλαίσιο προστασίας λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως τονίζεται στην επιστολή όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «οφείλουν να φορούν διαρκώς προστατευτική μάσκα ενώ η κίνησή τους θα επιτρέπεται μόνο σε εκείνους τους χώρους που είναι απολύτως απαραίτητοι στα πλαίσια εκτέλεσης των επαγγελματικών τους καθηκόντων».

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα γίνει δεκτή η παροχή της εργασίας αυτών των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις».

Σε επικοινωνία του mononews με τον δικηγόρο – εργατολόγο Γιάννη Καρούζο, σχετικά με το θέμα, αναφέρει τα εξής:

«Η επιχείρηση  κατ’ αρχήν ενήργησε σύμφωνα με τον νόμο, ωστόσο ο εργοδότης δεν μπορεί να εξαναγκάζει ψυχολογικά τον εργαζόμενο σε υποχρεωτικό εμβολιασμό με κυρώσεις ή πειθαρχικά μέτρα.

Οι εργοδότες μπορούν να περιορίσουν τα άτομα αυτά,  σε χώρους εντός της επιχείρησης, που να μην υπάρχει κίνδυνος έκθεσης σε τρίτους από τους οποίους μπορούν να κολλήσουν. Είναι επιτρεπτό καταρχήν.

Όμως δεν μπορεί η επιχείρηση να επιβαρύνει τους εργαζόμενους με τον κόστος των μέσων τήρησης της υγιεινής και ασφάλειας, γιατί η υποχρέωση αυτή βαρύνει τον εργοδότη.

ΠΗΓΗ mononews

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.