Προσοχή – Ανακαλείται αντιψυχωσικό φάρμακο για πιθανή παρουσία γυαλιού

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την ανάκληση όλων των παρτίδων (και συγκεκριμένα των αριθμών παρτίδων: 1821, 1919, 2001, 2002, 2003) του φαρμακευτικού προϊόντος “XOMOLIX INJ.SOL 2,5MG/ML, BTx10 AMP”, λόγω δυνητικού κινδύνου παρουσίας σωματιδίων υάλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ «η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας, με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Kyowa Kirin Holdings B.V.
Η εταιρεία ΑΝΑΒΙΩΣΙΣ Ι.Κ.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Τι είναι το Xomolix και ποια είναι η χρήση του

Το Xomolix είναι ενέσιμο διάλυμα που περιέχει τη δραστική ουσία δροπεριδόλη, η οποία ανήκει σε μια ομάδα αντιψυχωσικών που ονομάζονται παράγωγα βουτυροφαινόνης, χρησιμοποιείται για την πρόληψη ναυτίας ή εμέτου κατά την αφύπνιση μετά από χειρουργική επέμβαση ή σε λήψη παυσίπονων με βάση τη μορφίνη μετά από χειρουργική επέμβαση.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.