Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Αρνητικό rapid test και για την επιστροφή από τα νησιά

Με αυξημένο testing θα επιχειρήσουν οι υγειονομικές αρχές να αντιμετωπίσουν την επιδημική έξαρση του κορονοϊού και να επιβραδύνουν την αναπόφευκτη επικράτηση του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories.gr, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μετα τη διεξοδική εξέταση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, εισηγήθηκαν η επιστροφή από τα νησιά, κατοίκων, τουριστών, εργαζομένων, να γίνεται κατόπιν αρνητικού rapid test.

Επίσης τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν να γίνεται εβδομαδιαίως ένα rapid test, εκτός των  self test, στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι στα γήπεδα

Προτείνουν επιπλέον, η είσοδος στα γήπεδα και σε αθλητικές διοργανώσεις να αφορά μόνο εμβολιασμένους σε ποσοστό πληρότητας 75% και παιδιά με self test σε ποσοστό 5%.

Ανακοινώσεις αναφορικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να κάνει στις 6 το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης

Μάσκα, νυχτερινά κέντρα και μετάλλαξη δέλτα η ατζέντα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Ανατροπές και νέα μέτρα για την ανάσχεση του 4ου κύματος

Εμβολιασμό σε έφηβους 15-17 ετών συστήνει η Επιτροπή λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.