Μάσκα, νυχτερινά κέντρα και μετάλλαξη δέλτα η ατζέντα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Η μετάλλαξη δέλτα, η αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού εν μέσω τουριστικής περιόδου, η χαλάρωση των μέτρων και η κατάσταση στα νυχτερινά κέντρα είναι τα βασικά θέματα της ατζέντας της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση τους οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσουν την επαναφορά ή όχι της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους για όλους τους πολίτες, αν και το μέτρο αυτό μπορεί να μην αφορά τις περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο, ενώ πονοκέφαλος είναι το θέμα της νυχτερινής διασκέδασης, οι περιορισμοί στη μουσική, το ωράριο λειτουργίας μπαρ και κέντρων διασκέδασης αλλά και η λειτουργία κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους.

Αν και τα μέλη της Επιτροπής αλλά και η ίδια η κυβέρνηση έχουν διαμηνύσει πως οριζόντια μέτρα και lockdown δεν εξετάζονται, δεν αποκλείονται παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το κύριο μέλημα της κυβέρνησης αλλά και της Επιτροπής είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η δημιουργία τείχους προστασίας ενόψει της επέλασης της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα και του κινδύνου για ένα 4ο κύμα της επιδημίας.

Τι είπε ο Α. Γεωργιάδης για τα covid-free νυχτερινά κέντρα

Την ίδια ώρα, ανοιχτό αφήνει, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, το ενδεχόμενο τα νυχτερινά κέντρα να λειτουργήσουν ως covid-free, αποκλειστικά με εμβολιασμένους,

Όπως τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΙ εάν υπάρξει σχετική απόφαση από την επιτροπή η κυβέρνηση πρόκειται να την εφαρμόσει.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών.

Ο υπουργός απαντώντας στις αντιδράσεις καταστηματάρχη της Μυκόνου διερωτήθηκε αν έχουν οι ίδιοι αναλογιστεί τι θα συμβεί αν εξαιτίας μιας έξαρσης της πανδημίας, κλείσει ολικά το νησί.

Τόνισε επίσης η λήψη μέτρων είναι προφανής προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία η οποία δεν έχει τελειώσει ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα να πειστεί η κοινωνία, με όμορφο τρόπο, προκειμένου να τηρεί τα μέτρα και να προσέχει.

Όπως ανέφερε τέλος, όσο η πανδημία μεγεθύνεται, είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Διαβάστε επίσης

Ανατροπές και νέα μέτρα για την ανάσχεση του 4ου κύματος

ΠΟΥ: «Τοξικό μείγμα» το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού και η άρση μέτρων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.