Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Πιο σύντομα από ότι είχαν αφήσει να εννοηθεί κυβερνητικά στελέχη το προηγούμενο διάστημα, θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι της COVID-19.

Όπως έκανε γνωστό πριν λίγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Σε ερώτηση εάν θα ανοίξει η βεντάλια της υποχρεωτικότητας πέραν του υγειονομικού προσωπικού και των εργαζομενων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων, η κ. Πελώνη συνέστησε υπομονή μέχρι την ανακοίνωση των αποφάσεων της κυβέρνησης

Σχετικά με το ενδεχόμενο επαναξέτασης της απόφασης για λειτουργία από 15 Ιουλίου μεικτών και αμιγών χώρων εστίασης και διασκέδασης, η κ. Πελώνη τόνισε ότι “η πανδημία δεν είναι γραμμική κατάσταση, είναι δυναμική την οποία πάντα παρακολουθούμε και αξιολογούμε όλα τα δεδομένα σε συνεργασία με την Επιτροπή”.

“Εχει ανακοινωθεί το πλαίσιο για το πως θα μπροούσαν να λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης και διασκέδασης και σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”, συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι στο τραπέζει των συζητήσεων έχει τεθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών των δημοσίων μονάδων υγείας και του ΕΚΑΒ, των σωμάτων ασφαλείας και του Λιμενικού, ενώ υποχρεωτικός είναι επί της ουσίας ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνίως πασχόντων, καθώς τίθεται τις περισσότερες φορές ως προυπόθεση για την πρόσληψή τους.

Ερωτηματικό παραμένει αν στις κατηγορίες αυτές θα συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι στην εστίαση, τις δημόσιες συγκοινωνίες και τον τουρισμό.

Διαβάστε επίσης

Εμβολιασμός κατά της COVID-19: Σ’ αυτές τις χώρες είναι υποχρεωτικός

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Η μετάλλαξη Δέλτα και η απόφαση του ΣτΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.