Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Κίνδυνος από την μετάλλαξη Δέλτα και τη μείωση του ρυθμού του εμβολιασμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων πολιτών της μέχρι το τέλος του μήνα δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας τον κινδύνου από την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» και τη μείωση του ρυθμού εμβολιασμού, λόγω του «πιο διστακτικού μέρους» της κοινωνίας.

«Τους επόμενους έξι μήνες θα επικεντρωθούμε στην ενοποίηση των επιτυχιών μας απέναντι στην πανδημία της Covid-19 και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της οικονομίας», δήλωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι προσπάθειες των κρατών – μελών για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την επίσημη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Σλοβενία, από κοινού με τον πρωθυπουργό της χώρας Γιάνεζ Γιάνσα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, η πρόεδρος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εργαστεί από κοινού με την σλοβενική προεδρία του Συμβουλίου για το ταμείο ανάκαμψης το οποίο εξαρτάται από την επιδημιολογική κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, η χώρα του οποίου ασκεί την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, τόνισε ότι θα ήταν κρίμα η ΕΕ να αναγκαστεί εκ νέου να επιβάλει περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της το επόμενο φθινόπωρο, λόγω της απροθυμίας μέρους της κοινωνίας να εμβολιαστεί.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.