Κορονοϊός: Πάνω από 25 τουρίστες με COVID-19 σε καθημερινή βάση

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κορονοιού αλλά και των εισαγόμενων κρουσμάτων από τις διάφορες πύλες εισόδου της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ επιτηρούν σε 24ωρη βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και έχουν δημιουργήσει έναν μηχανισμό παρέμβασης έτσι ώστε να εντοπίζεται εγκαίρως κάθε κρούσμα κορονοϊού ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα καταγράφονται περίπου 23-35 κρούσματα κορονοιού στις εισόδους της χώρας αλλά και σε ξενοδοχεία.

Οι τουρίστες αλλά και οι Έλληνες που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές ή εισέρχονται στη χώρα μέσω αεροδρομίων και λιμανιών και έχουν συμπτώματα της COVID-19 μεταφέρονται άμεσα σε νοσοκομείο και ξεκινά η ιχνηλάτηση των επαφών τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχει ο κίνδυνος της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα.

Οι περισσότεροι τουρίστες που νοσούν από COVID-19 είναι από νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, την Αττική και την Κέρκυρα και έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.