Υποχώρηση της Covid-19 ως αιτία θανάτου στις ΗΠΑ λόγω εμβολιασμών

Περίτρανη απόδειξη της αποτελεσματικότητας και της σημασίας των μαζικών εμβολιασμών, είναι ότι η Covid-19 δεν είναι πια η πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, όπως ήταν το Δεκέμβριο του 2020 και τον Ιανουάριο του 2021, αλλά τον Ιούνιο υποχώρησε πλέον στην έβδομη θέση, μετά από άλλες παραδοσιακές αιτίες θανάτου.
Η λοίμωξη του κορονοϊού ήταν η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ για μεγάλο μέρος του 2020 (μετά τις καρδιοπάθειες και τους καρκίνους), ενώ είχε κατακτήσει την «πρωτιά» στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021, φθάνοντας στην αποκορύφωση της στους 3.136 θανάτους τη μέρα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων από την Peterson-KFF Health System Tracker.

Υποχώρηση της νόσου

Όμως φέτος τον Ιούνιο, μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς (στις 30 Ιουνίου περίπου τα δύο τρίτα των ενηλίκων Αμερικανών είχαν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση), ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων από Covid-19 ήταν 342, γεγονός που έφερε τη νόσο πλέον στην έβδομη θέση.
Στην κορυφή, ως συνήθως, βρίσκονται ξανά η καρδιακή νόσος (2.101 θάνατοι τη μέρα) και ακολουθούν καρκίνος (1.614), δυστυχήματα (474), εγκεφαλικό (451), χρόνια νόσος του κατώτερου αναπνευστικού (377) και Αλτσχάιμερ (351).
Ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid-19 στις ΗΠΑ έως το τέλος Ιουνίου ήταν 604.656 και σχεδόν όλοι αφορούσαν ανεμβολίαστους ανθρώπους. Αν πάντως οι εμβολιασμοί εμφανίσουν στασιμότητα από εδώ και πέρα, εκτιμάται ότι η Covid-19 πιθανώς θα παραμείνει ανάμεσα στις δέκα κυριότερες αιτίες θανάτου στη χώρα για αρκετό καιρό, σύμφωνα με την έκθεση της Peterson-KFF.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.