Μήπως ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό στα χείλη; Κι όμως τα χείλη καίγονται από τον ήλιο

Το πόσο απαραίτητο είναι το αντηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα, ιδίως το καλοκαίρι που το σώμα μας είναι εκτεθειμένο περισσότερες ώρες της ημέρας στην ηλιακή ακτινοβολία, το γνωρίζουμε. Παρ’ όλα αυτά, είναι παρατηρημένο πως οι περισσότερες γυναίκες ενώ εφαρμόζουμε κανονικά το αντηλιακό σε όλο μας το σώμα και στο πρόσωπο, υπάρχουν σημεία τα οποία ξεχνάμε.
Ένα από αυτά είναι τα χείλη, μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή που είναι «επιρρεπής» στα εγκαύματα από την ηλιακή ακτινοβολία. Τα χείλη είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία, αφού έχουν ελάχιστη μελανίνη, ενώ το εξωτερικό στρώμα του δέρματός τους είναι λεπτό και έτσι δεν προστατεύονται επαρκώς.

Μάθετε πώς θα προστατεύσετε τα χείλη σας από τον ήλιο

-Εφαρμόζετε αντηλιακά προϊόντα ειδικά για τη φροντίδα των χειλιών. Είναι σημαντικό να το εφαρμόσετε τουλάχιστον μισή ώρα προτού βγείτε έξω.
-Χρησιμοποιήστε αδιάβροχα προϊόντα και για τα χείλη. Είναι απαραίτητο για να σας παρέχει προστασία ακόμη και όταν κολυμπάτε για πολλή ώρα.
-Η προστασία των χειλιών από τον ήλιο φεύγει πολύ γρήγορα. Αυτός είναι και ο λόγος όπου θα πρέπει να την εφαρμόζετε όσο συχνά χρειάζεται κατά την επίσκεψή σας στην πισίνα ή την παραλία.
-Προσέξτε τον δείκτη προστασίας. Επιλέξτε ένα με δείκτη προστασίας από 15 και πάνω.

Δώστε προσοχή στα παρακάτω

–Μη γλείφετε τα χείλη σας! Θα προκαλέσετε μεγαλύτερη βλάβη. Το σάλιο δρα ως μεγεθυντικός φακός και ενισχύει την επίδραση του ηλίου.
–Μη χρησιμοποιείτε lip gloss ως υποκατάστατα αντηλιακών. Βλάπτουν το δέρμα των χειλιών όταν έρθουν σε επαφή με τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.