Σταθερή αποκλιμάκωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σταθερή αποκλιμάκωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη, στις ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των νοσηλευομένων, μειώθηκε κατά 28%.

Επίσης, σημείωσε, πως γίνονται λιγότερες από 50 εισαγωγές την ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μικρότερο της μονάδας. Οι διαγνώσεις παρουσίασαν μικρή αύξηση της τάξης του 5% και σε ημερήσια βάση ανέρχονται περίπου στις 420.

Επιδείνωση στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «Η επιδημία στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα έδειξε επιδείνωση της τάξης του 27% στις διαγνώσεις και 8% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικα».

O αριθμός των νέων διαγνώσεων ενισχύθηκε στο επίπεδο των 52.000 διαγνώσεων ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε σε περίπου 870 ανά ημέρα. Aπό τις 47 χώρες, οι 25 έδειξαν βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Σημαντική επιδείνωση ωστόσο βλέπουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Ρωσία»

Self tests

O κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι έχουν διανεμηθεί στη χώρα μας, 31 εκατομμύρια self test και τα έχουν χρησιμοποιήσει, 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

Διαβάστε επίσης 

Παπαευαγγέλου : 100% πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα

Α. Σκέρτσος: Η Ελλάδα στην 7η θέση στην ΕΕ στους πλήρως εμβολιασμένους

ΕΜΑ: Τα εμβόλια προστατεύουν από τα στελέχη που κυριαρχούν στην ΕΕ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.