Κικίλιας: Μέριμνα για εμβόλια και για το 2022, εφόσον χρειαστεί

Μέριμνα για εμβόλια και για το 2022, εφόσον χρειαστεί, υπάρχει στο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, όπως ανέφερε κατά την παρέμβαση του, στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην κριτική που ασκείται στο freedom pass των 150 ευρώ στους νέους που θα εμβολιαστούν, λέγοντας, «να αφήσει τους νέους να κρίνουν και μην τους καπελώνει».

Πρόσθεσε επίσης ότι διπλασιάστηκε από χθές ο αριθμός εμβολιασμών των νέων που από τις 9.000 έφτασαν σήμερα στις 18,5 χιλιάδες.

Μην καπελώνετε τους νέους, αφήστε να αποφασίσουν μόνοι τους

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, απέρριψε τις κατηγορίες περί δωροδοκίας επικαλούμενος και άλλες πόλεις που έχουν θέσει σε εφαρμογή παρόμοια κίνητρα προσέλκυσης νέων όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι ή το Χόγκ Κόγκ. «Με δεδομένα που δοκιμάζουν την πανεπιστημιακή κοινότητα παγκοσμίως έχουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις» είπε ο κος Κικίλιας, προτρέποντας να σπεύσουν να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι.

Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς με όλους τους δυνατούς και θεμιτούς τρόπους και δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω. Θέλουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

Ιδίως για την προπληρωμένη κάρτα στους νέους από 18 έως 25 ετών που θα εμβολιαστούν, ο κος Κικίλιας υπογράμμισε ότι «ενδεχομένως πρόκειται για την πιο αδικημένη κατηγορία πολιτών που χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι, σε μια εποχή που θα έπρεπε να μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους, να μπορούν να πηγαίνουν στις σχολές τους, να μπορούν να ερωτεύονται, να έχουν μια δουλειά και η πανδημία τους κράτησε πίσω».

Η μάχη της πανδημίας είναι εθνική

Αναφορικά με τα όσα από καιρού εις καιρόν, ακούγονται για την διαχείριση της πανδημίας και κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόνισε : ”Σε κάθε έρευνα και κάθε τοποθέτηση των συμπολιτών μας, πάνω από το 80% θεωρεί πολύ μεγάλη επιτυχία των δύο χρόνων που πέρασαν το πρόγραμμα εμβολιασμού μας και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται”

Η μάχη είναι εθνική. Δεν περιλαμβάνει μόνο την ελληνική Κυβέρνηση, περιλαμβάνει όλη την ελληνική κοινωνία.

Έχουμε φτάσει πάνω από 8.000.000 εμβολιασμούς. Έχουμε πληθώρα εμβολίων και θέλετε να κάνετε σοβαρά κριτική για τον εμβολιασμό και πιστεύετε ότι θα ακουστείτε κάπου;

Η καλύτερη δυνατή προσπάθεια 

«Έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι με δεδομένα που δοκιμάζουν την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως, σε άλλες χώρες έχουν κυριαρχήσει μεταλλάξεις. Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις ώστε να βελτιωνόμαστε», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μέριμνα για εμβόλια και για το 2022, εφόσον χρειαστεί

Στο νομοσχέδιο υπάρχει και μέριμνα για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας σε ό,τι έχει να κάνει με τον εμβολιασμό, έτσι ώστε τα εμβόλια τα οποία προσαρμόζονται στις μεταλλάξεις – και αυτή είναι μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια – να υπάρχουν και την επόμενη χρονιά, αν και εφόσον χρειαστεί, και σε όποιους χρειαστεί. Ανάλογα με τις αποφάσεις των επιστημόνων, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να είναι έτοιμη, σημείωσε, ο Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης

Η freedom pass τριπλασίασε τα ραντεβού για τους 18-25 ετών

Εμβολιασμό σε έφηβους 15-17 ετών συστήνει η Επιτροπή λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.