Κινητοποίηση Τσιόδρα- Χαρδαλιά για την παραλλαγή Δέλτα

Ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό μας όπλο έναντι του κορονοϊού και των παραλλαγών που δημιουργεί. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, που εντοπίστηκαν και στη χώρα μας, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο και Θεόδωρο Λιβάνιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και δημάρχους της Κρήτης.

Στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories.gr, κατέστη σαφές ότι θα υπάρχει στενή παρακολούθηση της διασποράς και διαρκής ιχνηλάτηση για την παραλλαγή Δέλτα, ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου καταγράφονται 19 από τα συνολικά 29 κρούσματα, στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι. 

Αποφασίστηκε επίσης, να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να κλείσουν άμεσα ραντεβού για να λάβουν το εμβόλιο.

Μήνυμα Μητσοτάκη

Μήνυμα σε όσους πολίτες εξακολουθούν να δυσπιστούν στον εμβολιασμό, απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ Άντονι Φάουτσι. Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά, τόσο καθαρά.

Όμως, η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, καθώς βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε πλεόνασμα εμβολίων διαθέσιμων για όλες τις ηλικίες στην πατρίδα μας. Και θέλω να κάνω ακόμη μία έκκληση στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.