Έκτακτη σύσκεψη για τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα σε Αθήνα, Κόρινθο και Κρήτη

Έκτακτη σύσκεψη για τα 11 κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που έχουν εντοπιστεί σε Αθήνα, Κόρινθο και Κρήτη.

Η σύσκεψη (15:30) πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων.

Υπνεθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, τόνισε πως μέχρι τώρα η χώρα μας μετρά μεμονωμένα περιστατικά (11 έως τώρα), όμως με την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών θα αυξηθούν και τα περιστατικά της μετάλλαξης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος δεν έχει σημαντική αλληλοεπικάλυψη με τα υπόλοιπα στελέχη της ίδιας κατηγορίας και πιθανόν σχετίζεται με αυξημένη δραστηριότητα.

Αρκουμανέας: Μέχρι τέλος Αυγούστου θα κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας

Νωρίτερα, μιλώντας στον Σκάι 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε ότι:

«Ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου ΔΕΛΤΑ και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας.

«Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη.

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.