Μαγιορκίνης: Αποκλιμακώνεται η πίεση στο σύστημα Υγείας

Βαίνει μειούμενος ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια και η πίεση στο σύστημα Υγείας εξακολουθεί να αποκλιμακώνεται σταθερά, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε, μειώθηκαν 17% οι νοσηλείες σε ΜΕΘ, υποχωρούν και οι νέες εισαγωγές, ενώ οι νέες διαγνώσεις καταγράφουν μείωση 40%.

Σχετικά με την παρέμβαση της Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με τα αντιγονικά self-tests, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι έχουν διατεθεί περίπου 31 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες. Θετικά στην COVID-19, έχουν δηλωθεί  35.000 δείγματα.

Αναφορικά με τη μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, είπε, ό,τι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα 10 περιπτώσεις ασθενών με COVID-19, με το μεταλλαγμένο αυτό στέλεχος αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας.

Αναφέρθηκε τέλος, στη σημασία του εμβολιασμού, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να τον επισπεύσουν.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.