Τέλος από αύριο η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους -Έκκληση Παπαευαγγέλου για εμβολιασμό στους άνω των 50 ετών

Ικανοποιητική και ευχάριστη, χαρακτήρισε την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Σημείωσε δε, πως η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη. Λόγω των διακοπών είπε ότι εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 1,3%.

Μείωση των ενεργών κρουσμάτων 

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, τόνισε η κα Παπαευαγγέλου και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις τουριστικές περιοχές. Οι νοσηλευόμενοι είναι 1.000 και ο μέσος όρος εισαγωγών είναι 58 ασθενείς ανά ημέρα, σημείωσε.

Έκκληση να εμβολιαστούν οι άνω των 50 ετών 

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν για εμβολιασμό οι άνω των 50 ετών, καθώς πρόκειται για τις ηλικιακές ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τις δυσμενείς συνέπειες της διασωλήνωσης και του κινδύνου για τη ζωή τους.

Ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα έχουν υποχρέωση να κάνουν το εβδομαδιαίο self test, αλλά η επιτροπή αποφάσισε, συνεκτιμώντας τις θερμοκρασίες και την πορεία των εμβολιασμών, να συνεχιστεί η χρήση της, όπου καταγράφεται συνωστισμός.

«Δεν πετάμε τις μάσκες, καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.