Πάνω από 3 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα

Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ”Ελευθερία” αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, σήμερα θα έχουμε περίπου 110.000 εμβολιασμούς. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως 4.150.000 έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια δόση, ενώ πάνω από 3.000.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Παραδόσεις εμβολίων τον Ιούλιο

  • Η Pfizer θα παραδώσει πάνω από 1.150.000 δόσεις
  • Η Moderna 380.000 δόσεις
  • Η Johnson & Johnson θα παραδώσει 152.000 δόσεις ως τέλος Ιουνίου και 171.000 δόσεις τον Ιούλιο

Στην συνέχεια, σημείωσε,  πως με βάση τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος, είναι εφικτός ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού, δηλαδή για να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, μέσα στο καλοκαίρι.

Ανακοίνωσε τέλος,  πως η «ποινή» για κάποιον που θα αλλάξει τρεις φορές το ραντεβού για το εμβόλιο μειώνεται στις 6 ημέρες.

Πόσοι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε επίσης στα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών. Το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69%. Το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%.

Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

Τρίτη φάση επιχειρησιακού σχεδίου 

Αναφερόμενος στην 3η φάση του επιχειρησιακού σχεδίου, σημείωσε ό,τι όλοι οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για όποιο εμβόλιο θέλουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή και το μοναδικό μέσο προστασίας», υπενθύμισε.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι πολίτες που έχουν κάνει πρώτη δόση στο εξωτερικό, με το πιστοποιητικό από την ξένη χώρα μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ και να κλείνουν ραντεβού για τη δεύτερη δόση.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.