Θεοδωρίδου: Το 4ο κύμα θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους

Καμπανάκι για άμεσο εμβολιασμό, σε εκείνους που έως σήμερα δεν το χουν πράξει, έκρουσε η καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα μας.

Όπως είπε, «Καμία δεύτερη δόση δεν πρέπει να καθυστερήσει ή να χαθεί. Κανείς δεν πρέπει να μείνει ανεμβολίαστος. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν θα κάνει διακοπές. Το τείχος ανοσίας πρέπει να υψωθεί» και τη σκυτάλη την πήραν στα χέρια τους οι νέοι από 18 έως 28 ετών, πρόσθεσε η κα Θεοδωρίδου, λέγοντας ότι «θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, διότι ο χρόνος τρέχει».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, το 4ο κύμα της νόσου θα αφορά κυρίως στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τόνισε παράλληλα, ό,τι έρευνες έχουν δείξει ότι, η προστασία από το ινδικό στέλεχος με το εμβόλιο της Pfizer μετά και τις δύο δόσεις, ήταν 86% και 66% με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφερόμενη στην 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca, επανέλαβε τη σύσταση να γίνει με το ίδιο σκεύασμα, σημειώνοντας ότι παραμένει υπό μελέτη η χορήγηση δύο τύπων εμβολίων.

Ειδικά για το AstraZeneca τόνισε ότι στις 20 από τις 28 χώρες της ΕΕ γίνεται η σύσταση να χορηγηθεί και η β’ δόση με το ίδιο εμβόλιο, καθώς ο οποιοσδήποτε κίνδυνος είναι πρακτικά ελαχιστότατος.

Για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών, με ιστορικό, από το οποίο προκύπτει κίνδυνος θρομβώσεων, η κ. Θεοδωρίδου θύμισε, ότι υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης ενός άλλου τύπου εμβολίου, αναφερόμενη στα mRNA εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.