Εμβολιασμός: Τι ισχύει για τη δεύτερη δόση και ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν

Στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και τις επαναληπτικές δόσεις με AstraZeneca, αναφέρθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Καπραβέλος ανέφερε ότι όσοι νόσησαν με κορονοϊό έχουν ισχυρότατη ανοσία και θα κάνουν εμβόλιο έξι μήνες μετά τη νόσηση.

Αναφορικά με όσους νόσησαν μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, υπογράμμισε πως δεν χρειάζεται να κάνουν την επαναληπτική δόση, καθώς, όπως είπε, ο οργανισμός ήδη βρίσκεται σε ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού. «Δεν είναι σωστό να πετύχεις και δεύτερη ανοσολογική απάντηση», ανέφερε.

Σύσταση για εμβολιασμό με AstraZeneca

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η σύσταση για το οποίο πλέον χορηγείται μόνο στους άνω των 60 ετών, ο ίδιος επανέλαβε ότι όσοι δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες μετά την πρώτη δόση, μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη.

Τόνισε δε, πως για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη διαφορετικών σκευασμάτων.

Τέλος, σχολίασε ότι όσοι νοσηλεύτηκαν κατά το τρίτο κύμα ήταν ανεμβολίαστοι. «Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.