Σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης για το καλοκαίρι εκπονεί η Ελλάδα

Σε νέα μέτρα ώστε να προληφθούν εξάρσεις τις πανδημίας, όπως καθημερινή παρακολούθηση επιδημιολογικής εικόνας ανά νομό και όχι ανά Περιφρειακή Ενότητα, προχωρά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μετά από εισήγηση της επιτροπής, η χώρα μας αποδέχεται και «τρίτα» εμβόλια για την είσοδο στη χώρα, πέρα από αυτά που έχουν εγκριθεί στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα δεκτά γίνονται τα Sputnik, Novavax, Sinopharm, CanSino Biologics και Sinovac-CoronaVac.

Ειδικότερα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι τουρίστες θα πρέπει:

-Να έχουν κάνει το εμβόλιο και να φέρουν μαζί τους το ψηφιακό πιστοποιητικό.

-Η είσοδος των τουριστών στη χώρα μας θα γίνεται με τη συμπλήρωση του σχετικού PLV, αλλά και την υποχρέωση αρνητικού τεστ ακόμα και σε ανήλικους άνω των 6 ετών

-Θα συνεχιστεί ο δειγματοληπτικός έλεγχος με rapid test στο αεροδρόμιο που θα χρησιμοποιεί αλγόριθμό ο οποίος θα συνυπολογίζει τον ρυθμό διάδοσης του κορονοϊού στη χώρα προέλευσης του επισκέπτη.

Τέλος, σημείωσε πως φέτος προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της κρουαζιέρας, για την οποία θα τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.