Παπαευαγγέλου: Η ύφεση των δεικτών δεν πρέπει να μας καθησυχάζει

Στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, κάνοντας ειδική μνεία στον δείκτη θετικότητας που παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, περίπου στο 2,3%, αναφέρθηκε κατά τη τακτική ενημέρωσή για την πορεία της πανδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Η διασπορά του ιού μειώνεται σταθερά», υπογράμμισε κρούοντας ωστόσο τον κώδωνα του κινδύνου, για τα περίπου 9.500 ενεργά κρούσματα που υπάρχουν στην κοινότητα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους», είπε και συμπλήρωσε πως την τελευταία εβδομάδα, το 92% όσων χρειάστηκαν νοσηλεία και το 98% όσων κατέληξαν από κορονοϊό αφορά σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν.

«Η πανδημία δεν έχει λήξει και όσο ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας είναι απαραίτητο ο καθένας από εμάς να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να προστατευθεί» συνέχισε η λοιμωξιολόγος.

Η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε πως η διασπορά του ιού μειώνεται και πως αυτή την ώρα 1.700 ασθενείς νοσηλεύονται, με έναν αριθμό περίπου 128 ασθενών να εισέρχονται στα νοσοκομεία ανά ημέρα.

«Στο τέλος του μήνα ο αριθμός των διασωληνωμένων θα είναι ίσως μικρότερος από 200», τόνισε και επεσήμανε πως η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων κυμαίνεται μεταξύ 65 και 67 έτη, ενώ 28 κατά μέσο όρο είναι οι θάνατοι ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Όπως δήλωσε η κ.Παπαευαγγέλου, ενώ η επιδημιολογική εικόνα σε όλη τη χώρα είναι ικανοποιητική και πολλές περιοχές στο χάρτη είναι πράσινες, υπάρχουν κάποιες που παραμένουν πορτοκαλί.

Ειδικότερα οι 7 περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είναι:

Η Αττική, η Μαγνησία, η Λάρισα και η Φλώρινα, ενώ με αυξημένο επιδημιολγικό φορτίο είναι η Κως, η Νάξος και η Κέρκυρα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.