Έφηβοι και COVID-19: Ένας στους τρεις μπαίνει σε ΜΕΘ

Απάντηση σε όσους παρομοιάζουν την λοίμωξη COVID-19 με τη γρίπη δίνουν νέα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Μπορεί τα παιδιά και οι έφηβοι να μην έχουν πολλές πιθανότητες να περάσουν βαριά την COVID-19, σε σύγκριση με τους ενήλικες, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να το αποφύγουν, ούτε, δυστυχώς, να μην πεθάνουν από τη νόσο.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύθηκαν στο εβδομαδιαίο ιατρικό δελτίο του Morbidity and Mortality Weekly Report, έφηβοι ηλικίας από 12 έως 17 ετών με κορονοϊό χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο τρεις φορές συχνότερα από όσους είχαν γρίπη κατά την τριετία 2017-2020. Επίσης ανησυχητικό είναι ότι σχεδόν το ένα τρίτο (31,4%) τελικά καταλήγει σε ΜΕΘ και το 5% διασωληνώνεται.

Το ποσοστό των εφήβων στο σύνολο των νοσηλειών για κορονοϊό υπερδιπλασιάστηκε από τα μέσα Μαρτίου έως το τέλος Απριλίου (από 0,6 σε 1,3 ανά 100.000 άτομα) και παραμένει υψηλότερο σε σχέση με την ομάδα από 5 έως 11 ετών.

Η διευθύντρια του CDC Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε «βαθιά ανήσυχη για τους αριθμούς των νοσηλευομένων εφήβων», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Χαρακτήρισε λυπηρό «τον αριθμό των εφήβων που χρειάζονται θεραπεία σε ΜΕΘ ή διασωλήνωση» και παρότρυνε τα παιδιά άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν. Το 30% των εφήβων, που νοσηλεύθηκε, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα. Οι υπόλοιποι είχαν παχυσαρκία, άσθμα, νευρολογική ή άλλη διαταραχή.

Η αύξηση των περιστατικών σε εφήβους, σύμφωνα με τους επιστήμονες του CDC, μπορεί να οφείλεται σε έναν βαθμό στην κυκλοφορία πιο μεταδοτικών παραλλαγών του κορονοϊού στην κοινότητα. Στο… εδώλιο και η επανέναρξη των σχολείων.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.