Ποιες περιοχές καταγράφουν αύξηση του ιικού φορτίου

Στην πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε,  η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες δείχνουν ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε ύφεση, υπάρχουν ωστόσο περιοχές που προβληματίζουν καθώς τα τοπικά επιδημιολογικά στοιχεία κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή δείχνουν αύξηση και όχι μείωση του ιικού φορτίου.

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες 5 ημέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στο Δήμο Ρόδου κατά 43%, στο Δήμο Μυτιλήνης κατά 36% και στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου κατά 50%.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου παρατηρείται και στο Δήμο Τροιζηνίας, όπου -παρά τον μικρό αριθμό τους- τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερτριπλασιαστεί.

Στο Δήμο Χανίων αυτή τη στιγμή έχουμε 213 ενεργά κρούσματα όταν στις 20 Μαΐου είχαμε 169 (αύξηση 26%).

Παράλληλα απηύνε έκκληση, στους κατοίκους της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Τροιζηνίας, των Χανίων και της Σύρου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και συνεπείς όσον αφορά στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα.

”Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και να θεωρήσουμε εσφαλμένα ότι η πανδημία έχει τελειώσει” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η βελτίωση αυτή έχει επιτευχθεί χάρη στο πρόγραμμα εμβολιασμού, που προχωράει σε όλη τη χώρα, αλλά και στην τήρηση των μέτρων. Και έτσι θα διατηρηθεί.

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.