Μαγιορκίνης: Η επιστροφή στην κανονικότητα περνάει μέσα από τον εμβολιασμό

Συνεχίζεται η πορεία συρρίκνωσης της πανδημίας στη χώρα μας, όπως επεσήμανε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα νέα κρούσματα, αλλά και οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση κατά 16% την περασμένη εβδομάδα, καταγράφεται 13% μείωση στους διασωληνωμένους, ενώ μειώθηκε σημαντικά και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Αναφορικά με την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, είπε ότι δεν είμαστε ακόμη σε θέση να επιστρέψουμε πλήρως σε κανονικούς ρυθμούς

«Δεν είμαστε ακόμη σε σημείο που μπορούμε να επανέλθουμε» τόνισε ο κ.Μαγιορκίνης προσθέτοντας πως ο καιρός βοηθάει και μειώνει κατά 20% την διάδοση του ιού. Δεν είναι όμως αρκετός και θα χρειαστεί να εμβολιαστούν περισσότερο».

«Αν δεν επιτύχουμε επαρκή εμβολιαστική κάλυψη, η όποια κανονικότητα θα είναι επισφαλής. Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε για κανένα λόγο τον εμβολιασμό. Να εμβολιαστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα», σημείωσε καταλήγοντας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.