Κατέληξε 63χρονη στη Μυτιλήνη μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Τη μάχη για τη ζωή, έχασε μια 63χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν από τις αρχές Απριλίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Όπως έχει έχει γνωστό, η άτυχη γυναίκα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής, με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca.

Σημειώνεται ό,τι κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην εξέταση τεσσάρων περιστατικών θρομβώσεων έπειτα από χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Η μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτή του θανατηφόρου περιστατικού της Μυτιλήνης.

Μάλιστα όπως τόνισε, παρά την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερτερεί έναντι της μικρή πιθανότητας συνδρόμου θρόμβωσης και θρομβοπενίας.

Στην Ελλάδα περισσότεροι από 800.000 πολίτες, έχουν εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.