Θεοδωρίδου: Η σελίδα των εμβολιασμών γύρισε από την επιφυλακτικότητα στην εμπιστοσύνη

Στη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, που ξεκίνησε σήμερα και στη χώρα μας, αναφέρθηκε η καθηγήτρια παιδιατρικής και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως τόνισε κατά τη τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η διάρκεια προστασίας με ανοσία μετά τον εμβολιασμό (που προσδιορίζεται σε κάποιους μήνες) δεν περιορίζεται μόνο στον προσδιορισμό των αντισωμάτων, αλλά έχει και το σκέλος της κυτταρικής ανοσίας που δεν προσδιορίζονται από τα αντισώματα.

Αναφορικά με τα άλλα εμβόλια, επεσήμανε πως είναι απαραίτητη η δεύτερη δόση – «μην παρασυρθούμε από την μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson», σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στα νεότερα δεδομένα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, λέγοντας ότι σύμφωνα με μελέτη παρατηρήθηκε μείωση κατά 50% μετάδοσης του ιού στο περιβάλλον από τους εμβολισμούς.

Επιπλέον χαρακτήρισε χαρακτήρισε χαρμόσυνο το μήνυμα για τον εμβολιασμό από τους νέους, την Μεγάλη Εβδομάδα. Η σελίδα των εμβολιασμών γύρισε, από την επιφυλακτικότητα και τον δισταγμό, στην εμπιστοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

Υπό διερεύνηση ο θάνατος 44χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Ερωτηθείσα για τον θάνατο 44χρονης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με σκεύασμα της AstraZeneca, η καθηγήτρια είπε πως ο θάνατος σχετίζεται χρονικά με τον εμβολιασμό, ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες από τη νεκροτομή δείχνουν ότι ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις.

«Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι έγινε το μεσημέρι και ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις. Φαίνεται ότι υπήρχε ένα έμφραγμα, σε έδαφος παλαιότερου εμφράγματος. Η μελέτη θα είναι σχολαστική», υπογράμμισε η κ.Θεοδωρίδου.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.