Κικίλιας: Ο εμβολιασμός σώζει ζωές- ξεπεράσαμε το 1 εκατ. πλήρως εμβολιασμένους

Στη σημασία των ατομικών μέτρων προστασίας, εστίασε κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε παρά το γεγονός ότι ο επταήμερος δείκτης κρουσμάτων και θετικότητας παρουσιάζει αξιοσημείωτη μείωση, οι ηλικιακές ομάδες που οδηγούν αυτή την περίοδο την επιδημία είναι οι 45-54 ετών και 35-44 ετών.

«Είναι εμφανές ότι από τη στιγμή που ο κυλιόμενος μέσος όρος επταημέρου έχει σταθεροποιηθεί» είπε χαρακτηρίζοντας το γεγονός ενθαρρυντικό. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, ο δείκτης θετικότητας την τελευταία εβδομάδα κινήθηκε στο 4,6%, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 19.766, κάτω από 20.000.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, ότι την περίοδο αυτή που προσπαθούμε να επιταχύνουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού και που δίνουμε έπειτα από μια πολύμηνη μάχη και τεράστια προσπάθεια, κομμάτια ελευθερίας στους πολίτες μας αυτό πρέπει να γίνει με τη δέουσα προσοχή.

Σήμερα ανέφερε, θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς σε 24 ώρες και θα ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους  και με τις δύο δόσεις, με 1.500 -εν πλήρη λειτουργία- εμβολιαστικά κέντρα.

Σημειώσε τέλος, ό,τι μέσα στο μήνα Μάιο θα έχουμε κάνει 2,3 εκατ. εμβολιασμούς, ενώ μέχρι το τέλος του Ιουνίου οδεύουμε στο στόχο όλοι οι ενήλικες να μπορούν να εμβολιαστούν.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.