Πόσα κρούσματα και θανάτους θα είχαμε αν είχαν εμβολιαστεί οι μισοί Έλληνες με μία δόση

Ιδιαίτερη αναφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περισσότερο από το 50% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση οποιουδήποτε εμβολίου, έκανε την Μεγάλη Τετάρτη ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η επιδημία του κορονοιού στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να παρουσιάζει σημεία βελτίωσης με μείωση 7% στον αριθμό διαγνώσεων και 20% στον αριθμό των θανάτων εντός της τελευταίας εβδομάδας.

«Για να καταλάβουμε για τι επιτυχία μιλάμε, στη χώρα πλέον καταγράφεται αριθμός διαγνώσεων που στην Ελλάδα θα αντιστοιχούσε σε 300 διαγνώσεις και περίπου 3 θανάτους ανά ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Μαγιορκίνης προσθέτοντας ότι η
εμβολιαστική αυτή επιτυχία αποδίδεται κατά 68% στο εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca, καθότι περισσότερα από 22 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει τη μία δόση του συγκεκριμένου εμβολίου.

«Είναι, λοιπόν, ακόμα μια απόδειξη ότι κάθε εμβολιασμός με τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στη φαρέτρα μας, αποτρέπει χιλιάδες κρούσματα και θανάτους», κατέληξε.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.