Ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά και τις άλλες τουριστικές περιοχές

Την ενίσχυση των δομών υγείας στα νησιά και τις άλλες τουριστικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού από τις 14 Μαΐου.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας σε τουριστικές περιοχές.

Ο κ. Β. Κικίλιας υπενθύμισε ότι πέρυσι λειτούργησε «ένα πολύ υψηλού επιπέδου υγειονομικό σχέδιο, με αεροδιακομιδές με τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας, και με εκμίσθωση αεροσκάφους της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας όπως και ιδιωτικών αεροσκαφών. Η χώρα ξεκίνησε με μία κάψουλα μεταφοράς ασθενούς με κορονοιό και τώρα έχουμε 10».

«Υπάρχει, συνέχισε, η πολύ μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με δύο ολοκαίνουργια αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα στην υπηρεσία μας, θα τα πετάει η Πολεμική Αεροπορία, σε σχέση με τις αεροδιακομιδές, τις θαλάσσιες διακομιδές επίσης ενισχυμένες.
Εκατοντάδες υγειονομικούς με νέες προσλήψεις σε Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία και Νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα. Και ένα πλαίσιο τέτοιο, το οποίο μπορεί να διασφαλίσει, πάντα με παρακολούθηση από τους επιστήμονές μας των επιδημιολογικών δεικτών και ανάλογη προσαρμογή, ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι».

Ο υπουργός Υγείας καταλήγοντας είπε ότι «ο κόσμος εμπιστεύεται τη χώρα μαςκαι αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Και εμείς θα διασφαλίσουμε αυτό θα γίνει με ασφάλεια, οργανωμένα, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να χαρεί, να κάνει τις διακοπές του και οι Έλληνες επίσης εξίσου. Και είμαι πεπεισμένος ότι θα πάνε όλα καλά».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.