Ξεκινά σύντομα στην Αθήνα μελέτη ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου για τον κορονοϊό

Tην Ελλάδα επισκέπτεται ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου κ. Nadir Arber, προκειμένου να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη του επαναστατικού ισραηλινού εισπνεόμενου φαρμάκου για τον κορονοιό στα νοσοκομεία «Αττικόν» και Σωτηρία».

Την Μ. Τετάρτη τον καθηγητή Nadir Arber υποδέχθηκαν στο Νοσοκομείο “Αττικόν”, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

O κ. Κοντοζαμάνης καλωσορίζοντας τον καθηγητή Nadir Arber στη χώρα μας, ανέφερε ότι «χάρη στην επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε και συμφώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη συμμετοχή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμέςτου φαρμάκου EXO-CD24.

Ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ συναντήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.