Παπαευαγγέλου: Σταδιακή αποκλιμάκωση και μείωση του δείκτη θετικότητας

Εχουμε μεγάλο αγώνα δρόμου και ένα στοίχημα να κερδίσουμε, να εμβολιαστούμε για να προλάβουμε τις μεταλλάξεις, τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Στόχος μας, όπως είπε η καθηγήτρια, είναι να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, με τον μαζικό εμβολιασμό και τα μέσα ατομικής προστασίας.

Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 1,75%, υπάρχει μια σταδιακή αποκλιμάκωση ωστόσο σταθερά υψηλό παραμένει το ποσοστό κάλυψης στις ΜΕΘ Covid με 90%.

Επίσης τόνισε ότι πρέπει να τηρηθούν οι αποστάσεις και η να προτιμηθεί η χρήση διπλής μάσκας και να προτιμηθεί το προαύλιο της εκκλησίας, αναφερόμενη στους εκκλησιασμούς των ημερών.

Επανέλαβε τέλος, τη χρήση μέτρων στην εστίαση, όχι μόνο από τους εργαζόμενους, αλλά και από τους πολίτες, προτείνοντας τη χρήση μάσκας όταν δεν τρώνε.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.