Β.Παπαευαγγέλου: Η μισή Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ κόκκινο»

Σημάδια σταθεροποίησης παρουσίαζει η πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Όπως δήλωσε κατά τη τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, καταγράφεται μείωση 10% των νέων κρουσμάτων, ο μέσος κυλιόμενος εβδομαδιαίος όρος είναι στα 2.640 κρούσματα, ενώ ο δείκτης θετικότητας στο 4,2%..

Σημείωσε ωστόσο ότι «η μισή Ελλάδα παραμένει στο βαθύ κόκκινο» και η όποια χαλάρωση θα επιβαρύνει και πάλι το επιδημιολογικό φορτίο

«Συνεπώς, βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη ισορροπία και η όποια χαλάρωση τη στιγμή αυτή, τώρα που ο ιός είναι παντού, άμεσα θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Τα ενεργά κρούσματα

Σε ότι αφορά στα ενεργά κρούσματα αυτά φθάνουν τα 25.000 σε όλη την επικράτεια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αντιστοιχούν περίπου 30 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 87%,και στη Θεσσαλονίκη 95%. Τόνισε ότι είναι λυπηρό να νοσηλεύονται άνθρωποι που έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και δεν το έχουν κάνει.

Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε μια νέα έκκληση προς όλους για συμμετοχή στον εμβολιασμό, ενώ υπογράμμισε ότι «η όποια χαλάρωση θα αυξήσει αυτόματα το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι» καθώς όπως είπε «Δεν τελειώσαμε με την πανδημία».

Αναφερόμενη στις ημέρες του Πάσχα, σημείωσε πως είναι σημαντικό να τηρήσουμε τις αποστάσεις τόσο μέσα στους ναούς, όσο και στον εξωτερικό χώρο. Επίσης, απηύθηνε σύσταση να μένουμε στο προαύλιο του ναού και να φορούμε διπλή μάσκα.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.