Μ.Θεοδωρίδου: Ασφαλή τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στις εγκύους

Στο εμβόλιο της Johnson & Johnson αναφέρθηκε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη τακτική ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, στις ΗΠΑ «πάγωσε» η χορήγηση αυτού του σκευάσματος μετά την εύρεση 6 περιστατικών σε 6,8 εκατ. δόσεις που είχαν ήδη χορηγηθεί.

«Το εμβόλιο αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι τα εμβόλια «με ιογενή φορέα είναι ανθεκτικά», ενώ το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι «είναι μονοδοσικό».

Μετά από 49 ημέρες προστατεύει πλήρως από τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και από το θάνατο», τόνισε και επισήμανε ότι υπάρχει σύστημα οργανωμένο με αυστηρή επιτήρηση των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών και έτσι «μπορεί κάποιος να λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

Ναι στον εμβολιασμό εγκύων

Το πράσινο φως να εμβολιάζονται κανονικά με το εμβόλιο του κορονοϊού και οι έγκυες, άναψαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές σε ΗΠΑ αλλά και Βρετανία, γεγονός που υιοθετεί και η χώρα μας, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ενώ αρχικά το εμβόλιο του κορονοϊού ήταν απαγορευτικό για τις έγκυες, στη δεύτερη φάση μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις όταν η έγκυος είχε αυξημένο κίνδυνο.

Πλέον όμως οι υγειονομικές αρχές σε ΗΠΑ και Βρετανία κατέληξαν πως οι έγκυες μπορούν να κάνουν κανονικά το εμβόλιο, σημείωσε καθώς δεν επηρεάζει τη γονιμότητα ούτε χρειάζεται αναβολή των προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Η κα Θεοδωρίδου κάλεσε τέλος να εστιάσουμε στη θετική πλευρά, που είναι ότι υπάρχει σύστημα οργανωμένο, αυστηρής επιτήρησης για την έγκαιρη εντόπιση πολύ σπάνιων ανεπιθύμητων παρενεργειών.

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.