Έκκληση για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού απευθύνουν οι γιατροί της Ξάνθης

H υπέρμετρη αύξηση του ιικού φορτίου σε συνδυασμό την αύξηση των κρουσμάτων, στην πόλη της Ξάνθης, κινητοποίησε την επιστημονική κοινότητα.

Με κατεπείγουσα ανακοίνωση, η επιτροπή νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης,  συστήνει τον άμεσο εμβολιασμο, όσων ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες ήδη έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

«Από τα στοιχεία που διαθέτουμε», σημειώνει η Επιτροπή, «το διάστημα από 1/3/2021 έως 15/4/2021 προσήλθαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα νόσησης από κορονοϊό 109 ασθενείς. Από αυτούς: Οι 63 (58 %) είχαν ηλικία άνω των 65 χρονών. Οι 8 (7%) ήταν ηλικίας από 60-64 και οι 38 (35%) ήταν κάτω των 60 χρονών.

Στο ίδιο διάστημα, από τους 53 ασθενείς που διακομίστηκαν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης με συμπτώματα νόσησης από κορονοϊό, οι 32 (62%) ήταν άνω των 65 χρόνων και 7 (13%) είχαν ηλικία μεταξύ 60-65 χρονών. Επιπλέον τούτου παρατηρείται ότι πολλοί ασθενείς μεγάλης ηλικίας προσέρχονται για προγραμματισμό χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς να έχουν εμβολιαστεί -ως όφειλαν- θέτοντας τους εαυτούς τους και το περιβάλλον σε δυνητικό κίνδυνο μόλυνσης».

«Είναι προφανές», «πως εάν τηρούνταν πιστά και από όλους το πρόγραμμα εμβολιασμών λιγότεροι ασθενείς θα προσέρχονταν για περίθαλψη, θα ήταν μικρότερο το ιικό φορτίο στην κοινότητα και βαθμιαία θα χτιζόταν το τείχος ανοσίας που απαιτείται για εξάλειψη της νόσου, καταλήγει η ανακοίνωσή.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.