Κορονοϊός: Πάνω από ένα εκατομμύριο θάνατοι στην Ευρώπη

Η κατάσταση της πανδημίας παραμένει σοβαρή με περίπου 1,6 εκατομμύρια νέα κρούσματα ανά εβδομάδα στην Ευρώπη και περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους, δήλωσε ο δ/ντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη δρ Χανς Κλούγκε, σύμφωνα με το Associated Press.

Αναγνώρισε πάντως ότι υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις ότι η μετάδοση μπορεί να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται σε αρκετές χώρες» και ότι η επίπτωση της ασθένειας (δηλαδή ο ρυθμός εμφάνισης νέων κρουσμάτων) πέφτει μεταξύ των ηλικιωμένων, οι οποίοι εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα.

Όπως σημείωσε, χάρη στους εμβολιασμούς, το ποσοστό των θανάτων από Covid-19 μεταξύ των ατόμων άνω των 80 ετών έχει μειωθεί σχεδόν στο 30%, το χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας.

Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια οι νεκροί παγκοσμίως 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγει το Πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς» στη Βαλτιμόρη, μέχρι στιγμής η πανδημία έχει σκοτώσει πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και το Μεξικό να έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Πηγή: Associated Press

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.