Έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη για την έξαρση του κορονοϊού

Η επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την Βόρεια Ελλάδα, ο συντονισμός όλων των υγειονομικών σχηματισμών, καθώς και η ενημέρωση των τοπικών φορέων για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη συμπρωτεύουσα, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Έκτακτα μέτρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα, αφού η αύξηση των κρουσμάτων (παρά τη σταθεροποίηση στην υπόλοιπη χώρα) έχει δημιουργήσει νέα μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι, αναμένεται να ζητηθεί εκ νέου η συνδρομή των ιδιωτικών κλινικών της πόλης, με διάθεση 100 επιπλέον κλινών (σήμερα διατίθενται περίπου 150 κλίνες) και με στόχο να μεταφερθούν εκεί non covid περιστατικά. Έτσι τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα «εξοικονομήσουν» κλίνες για τους ασθενείς με κορονοϊό.

Ήδη, φαίνεται πως δρομολογείται η μετατροπή χειρουργείων και αιθουσών ανάνηψης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για περιστατικά Covid-19.

Σε αυτή τη φάση, δεν φαίνεται να προκρίνεται η λύση συνδρομής από στρατιωτικό νοσοκομείο. Ήδη το 424 έχει διαθέσει μεγάλο μέρος του προσωπικού του στα εμβολιαστικά κέντρα.

Διαβουλεύσεις 

Προκειμένου να δρομολογηθούν τα παραπάνω μέτρα, κ. Κωτσιόπουλος έχει συγκαλέσει τεχνικές συσκέψεις με τους Διοικητές των 2 Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, καθώς και με εκπροσώπους ιδιωτικών Κλινικών της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424.

Σημειώνεται ό,τι ο κ. Κωτσιόπουλος θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Νίτσα.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.